PL EN

Jak powstaje sok tłoczony SOGO?

  • Ręcznie zbieramy zdrowe jabłka z naszego sadu z certyfikatem integrowanej produkcji.
  • Integrowana produkcja daje nam gwarancję, że w naszych owocach nie ma niebezpiecznych pozostałości po środkach ochrony roślin, metalach ciężkich, azotanach i innych pierwiastkach oraz substancjach szkodliwych.
  • Tłoczony jest sok (czyli jabłka są ściskane na walcach)
  • Nie ma żadnych dodatków nawet wody
  • Pasteryzacja

Jak powstaje sok z koncentratu czy soku zagęszczonego?

  • Wyciskanie soku z jabłka odpadowego i jabłka "spadowego".
  • Dodawanie enzymów, aby wycisnąć maksymalnie sok z owoców (dodatek preparatów pektolitycznych i amylolitycznych)
  • Zagęszczanie soku poprzez odparowanie wody, aby zmniejszyć objętość
  • Zbieranie naturalnych aromatów z oparów - dearomatyzacja
  • Klarowanie za pomocą beantonitu, żelatyny i zolu krzemionkowego
  • Pasteryzacja
  • Często daleki transport (nawet z Chin)
  • Odtworzenie soku = koncentrat + naturalne aromaty + woda + dodatek ewentualnych witamin