Ręcznie zbieramy zdrowe jabłka z naszego sadu z certyfikatem integrowanej produkcji.
Integrowana produkcja daje nam gwarancję, że w naszych owocach nie ma niebezpiecznych pozostałości po środkach ochrony roślin, metalach ciężkich, azotanach i innych pierwiastkach oraz substancjach szkodliwych.
Tłoczony jest sok (czyli jabłka są ściskane na walcach)
Nie ma żadnych dodatków nawet wody
Pasteryzacja
Jak powstaje sok z koncentratu czy soku zagęszczonego?
Wyciskanie soku z jabłka odpadowego i jabłka "spadowego".
Dodawanie enzymów, aby wycisnąć maksymalnie sok z owoców (dodatek preparatów pektolitycznych i amylolitycznych)
Zagęszczanie soku poprzez odparowanie wody, aby zmniejszyć objętość
Zbieranie naturalnych aromatów z oparów - dearomatyzacja
Klarowanie za pomocą beantonitu, żelatyny i zolu krzemionkowego